بیماری سلیاک در بزرگسالی Fundamentals Explained
بیماری سلیاک در بزرگسالی Fundamentals Explained
Blog Article
● با گذشت زمان، برآمدگی های انگشت مانند در روده که مواد مغذی به نام پرز را جذب می کند، آسیب می بیند و جذب کلی را محدود می کند.
متأسفانه تشخیص این بیماری کار دشواری است. اما نشانههای خاصی وجود دارد که در صورت مشاهده آنها، بایستی مساله را با پزشک در میان بگذارید.
اگر پزشک متخصص کودکان، احتمال ابتلا به سلیاک را بدهد، درخواست انجام آزمایش خون میکند. جواب آزمایش خون تشخیص قطعی بیماری سلیاک نیست، تنها احتمال ابتلا یا عدم ابتلا به این بیماری را تعیین میکند.
● اگر فردی مبتلا به درماتیت هرپتی فرمیس باشد، داروهایی مانند دی آمینو دی فنیل سولفون (داپسون) می تواند علائم را کاهش دهد.
● اگر آزمایشات دیگر نشان دهنده بیماری سلیاک باشند، پزشک ممکن است با استفاده از آندوسکوپی نمونه برداری از پوشش روده انجام دهد. معمولاً برای افزایش دقت یافتهها چندین مورد نیاز است.
مدفوع بیشتر غذای هضم نشده، پروتئین ها، باکتری ها، نمک ها و سایر موادی است که توسط روده ها تولید و آزاد می شوند.
○ چه مدت به فرد شیر داده شده است، زیرا علائم در افرادی که برای مدت طولانی تری از شیر مادر تغذیه شده اند دیرتر ظاهر می شود
بیماری سلیاک کشنده نیست و می توان با پرهیز غذایی از آن پیشگیری کرد. اما در صورتی که بیماری سلیاک به موقع درمان نشود ممکن است باعث بروز یکسری عوارض و یا حتی عامل ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری سلیاک چه نوع بیماری است سرطان روده کوچک، بروز مشکلات عصبی،سوء تغذیه و کمبود کلسیم شود.
اگر به نظر می رسد تغییر رژیم غذایی باعث تغییر اوضاع نمی شود، یبوست می تواند ناشی از برخی داروها یا حتی انسداد روده باشد. صحبت با پزشک بهترین راه حل برای یافتن تسکین در این مورد است.
اگر پزشک بیماری سلیاک را در کودک تشخیص داد، بایستی یک رژیم غذایی فاقد گلوتن برای او در نظر بگیرید. با تغییر رژیم غذایی رشد او روند طبیعی خود را باز خواهد یافت و شاد تر و پر انرژی از قبل خواهد بود. اگر نسبت به عدم وزن گیری نوزاد یا کودک نوپایتان نگران هستید، علائم حساسیت به گلوتن را در او بررسی کنید و در صورت وجود آن، مساله را با پزشک درمیان بگذارید.
سرویس مادر و کودک – بیماری سلیاک نوعی واکنش خود ایمنی بدن به پروتئین گلوتن است. این پروتئین در گندم، جو و چاودار وجود دارد. نوزادان و کودکان نوپای مبتلا به سلیاک، در صورت مصرف مواد غذایی دارای گلوتن، دچار مشکلاتی میشوند.
اگر چه کودکان مبتلا به بیماری سلیاک دارای محدودیت در رژیم غذایی و منع مصرف در استفاده از مواد غذایی حاوی گلوتن هستند، اما با آگاهی از مواد غذایی مفید و مضر برای آنها میتوان رژیم غذایی متنوعی را برای آنها تهیه کرد. در صورتی که علائم بیماری سلیاک را در کودک خود مشاهده کردید، به پزشک اطفال مراجعه کنید تا شما را با رژیم غذایی مناسب برای درمان این بیماری آشنا کند.
باهوشها رو به حل این معما دعوت میکنیم
حساسیت غذایی چیست ؟ وقتی سیستم ایمنی بدن به چیزی که میخورید یا مینوشید واکنش غیرعادی نشان میدهد، به آن حساسیت یا آلرژی غذایی میگویند. آل...